Agnes Bruneel - woordkunstenares
   


Die stomme oorlog toch!


Nieuw programma in het kader van 100 jaar 'Eerste wereldoorlog'

Dit programma wordt gecreŽerd op vraag van 'Jeugd en Muziek Menen' bedoeld voor basisscholen (4de, 5de en 6de leerjaar) en eventueel ook voor de eerste graad van het middelbaar onderwijs.

In 2014 wordt extra aandacht besteed aan de herdenking van de eerste wereldoorlog. In dit kader zijn diverse scholen, maar ook andere organisaties vragende partij naar een 'muzische' invulling rond dit thema.

Die stomme oorlog toch! gaat daarmee perfect in op die vraag.

Honderd jaar na die verschrikkelijke oorlog waarbij zoveel landgenoten ťn mensen over de hele wereld, sneuvelden is onze wereld nog niet toe aan verdraagzaamheid, respect en vrede. In 'Die stomme oorlog toch!' wordt het jonge publiek even meegenomen in het verhaal van een soldaat die zich, tegen beter weten in, verdedigt. Toch wil hij die stomme oorlog beŽindigen, maar die vijand waar zoveel kwaads wordt over gezegd, wat vangt hij daarmee aan en wat weet hij wat generaals boven zijn hoofd beslissen.

Een eenvoudig, maar pakkend verhaal doorspekt met passende liederen en muzikale elementen. Liederen van hoop en verlangen naar vrede, van een respectvol leven, eerbied en bescherming voor onze aarde en alle mensen die ze bevolkt.

Dit programma, op kindermaat, is dan ook een pleidooi tegen geweld en oorlog.


MUZIKANTEN:


Geert Valcke, synthesizer en zang

Hilde Bruneel, klarinet en zang (facultatief)