Agnes Bruneel - woordkunstenares
   


Pablo Neruda


Dit poëzieprogramma met teksten van de Chileense dichter en Nobelprijs-winnaar (1971) Pablo Neruda, werd gecreëerd om uiting te geven aan de verbondenheid met het Latijns Amerikaanse volk.
Neruda is de dichter die uit het gewone volk is geboren, maar nooit zijn oorsprong heeft verloochend, zelfs niet toen hij als consul in andere landen en werelddelen werkte. Hij bleef schrijven tegen de onderdrukking van de armen, zijn volk.

De vermoorde democratisch verkozen president Salvador Allende schreef over de poëzie van Neruda: "...in de poëzie van Neruda is heel Chili aanwezig, met zijn rivieren en bergen, de eeuwige sneeuw en de gloeiende woestijnen. Boven al deze dingen staat de mens, de man, de vrouw. Daarom is zijn poëzie een verbeelding van de sociale strijd en van de liefde."

Strijd en liefde zijn dan ook de pijlers waarop dit poëzieprogramma is opgebouwd. De totaal in die sfeer ingepaste muziekvan Los Hermanos (gitaren en zang) vormt een ideale afwisseling met het woord.
Los Hermanos is een Chileense broedergroep die sedert '79 als politieke vluchtelingen in België leven. Zij verspreiden de muzikale cultuur van hun volk via hun vele optredens in ons land.

DUUR:

2 x 45 minuten (of af te spreken)

BENODIGDHEDEN:
1 barkruk
podium of ruimte van minimum 5m bij 3m

MUZIKANTEN:
2 muzikanten (gitaren + zang)
of 2 muzikanten (elektrische piano + gitaar/zang)